Juhli Suomen luontoa Puijolla

26.8.2017 klo 10:00
Puijo, Kuopio
Erilaisia luontoon liittyviä tapahtumia ja retkiä sekä kuoro- ja yhteislaulua. Bussikuljetus keskustasta

Lauantaina 26.8. juhlitaan Suomen ja Kuopion luontoa Puijolla. Päivä aloitetaan lipunnostolla Puijon laella klo 10.00. Kuopion Nuorisokuoro kajauttaa samaan aikaan laulutervehdyksensä Suomen luonnolle.

Puijon laella on klo 10–13 erilaisia tapahtumia, jotka aloitetaan Puijon Majan edestä: 

Sieninäyttely ja sienineuvontaa Puijon Majan terassilla 

Saniaisretki Satulanotkoon, lähtö klo 10.15

Koko perheen ötökkäretki, lähtö klo 10.30

Puijo taiteessa –kierros lakialueella, lähtö klo 11.00

Puijon monimuotoinen luonto –kävely, lähtö klo 11.00

Erilaisia koko perheen aktiviteetteja.

Puolilta päivin Puijo raikaa yhteislaulusta, joka aloitetaan klo 12 Puijon Majan vieressä olevalla aukiolla. Laulua ohjaa Jaana Turunen Laulukoulu Maestrasta. Laulutuokio kestää noin 45 minuuttia. 

Yhteislaulun jälkeen klo 13 lähdetään kävelemään Puijon selännettä pitkin kohti Puijonsarven laavua. Laavulla voi syödä omia eväitä ja paistaa makkaraa. Makkaranpaistoa siivittävät klo 14 alkaen yhteiset nuotiolaulut Pertti Miettisen kitaran säestyksellä. n. klo 15.30 paluu kaupunkiin. Halukkaille yhteiskuljetus paikallisbussilla.

Puijon tornista avautuvia kansallismaisemia voivat kaikki ihailla koko päivän ajan lastenlipun hinnalla. 

Keskustasta Puijolle pääsee bussilla, joka lähtee Maljalahdenkadun tilausajolaiturista klo 9:30, 10:30, 11:30 ja 12:30. Puijolta keskustaan bussi lähtee klo 9:45, 10:45, 12:00 ja 13:00. Laavulta on yhteiskuljetus paikallisbussilla. Kaikki kyydit ovat maksuttomia.

Kuopion kaupunki / ympäristönsuojelupalvelut ja luonnontieteellinen museo, KLYY, Laulukoulu Maestra, Kuopion Nuorisokuoro, Puijon Huippu Oy.

Kuopio juhlii!

Perjantaina 25.8. vietetään Taiteiden yötä. Juhlat jatkuvat koko viikonlopun; lauantaina 26.8. ja sunnuntaina 27.8. kaupunki täyttyy erilaisista kulttuuri-, taide-, liikunta- ja luontotapahtumista.

Jo vakiintuneita kokonaisuuden osia ovat muun muassa SATOA Kuopio Food Festival, Elonkorjuutori, Olonkorjuutori sekä paikalliset taidelaitokset.

SATOA Kuopio Food Festival on ylpeästi pohjoissavolainen ruokafestivaali, jossa esille nousevat pohjoissavolaiset ravintolat ja paikalliset raaka-aineet. Elonkorjuutorilla on esillä satokauden antimia ja Olonkorjuutorilla terveyttä ja hyvinvointia edistävät järjestöt esittelevät toimintaansa.

Vakiintuneiden järjestäjien lisäksi yksittäiset kuopiolaiset ovat innostuneet järjestämään omintakeista ohjelmaa. Myös kaupungin eri tahojen kanssa organisoitu kansalaisia aktivoiva toiminta näyttäytyy mielenkiintoisina ja laadukkaina tapahtumina.

Kokonaisuudessa on noin kahdeksankymmentä yksittäistä tapahtumaa. Pääosa niistä keskittyy Kuopion keskusta-alueelle, mutta tapahtumia on myös Karttulassa, Vehmersalmella, Nilsiässä ja Juankoskella.

Minna Canthin vanhassa kotitalossa Kanttilassa (Minna Canthin katu 22) toimii elokuun ajan popup-infopiste. Siellä jaetaan tietoa ja tuotantoapua. Kulttuuri- ja taidealan tuotantoon erikoistunut yritys Anya Productions on tarjonnut tapahtuman järjestämisestä kiinnostuneille sparrausta, jonka avulla tuotantoja on saatu käyntiin. Innostuneiden on edelleen mahdollista hypätä mukaan. Hyviä ideoita pystytään toteuttamaan nopeallakin aikataululla rikastuttamaan Kuopio Juhlii -kokonaisuutta. Tapahtumajärjestäjäksi voi ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Tuotantoneuvoa voi tulla pyytämään Kanttilan info-pisteeltä päivitäin klo 12-18. Varmimmin olemme paikalla varsinaisissa tuotantosparraustilaisuuksissa, joihin voi ilmoittautua Kuopio Juhlii Facebook -sivuilla tai osoitteessa www.anyapro.fi.

Neuvoja ja lisätietoja tuottaja Matias Murole 0442412170 / info@kuopiojuhlii.com

Ilmoittautuminen

  • Lisää tapahtuman tiedot

  • Lisää yhteystiedot

  • Tapahtuma-aikana toimii eri yhteyshenkilö

  • Tapahtumajärjestäjä on tapahtumansa vastuullinen tuottaja ja huolehtii itse tapahtuman järjestelyistä, turvallisuudesta sekä tarvittavien lupien ja ilmoitusten hoitamisesta. Parhaan tapahtuman järjestät ottamalla osallistujat, naapuruston ja kaupungin huomioon. Tapahtumajärjestämiseen liittyvät yksityiskohdat, mahdollisesti tarvittavat luvat ja ilmoitukset löydät täältä.