Kipinä minussa

25.8.2017 klo 09:00, 26.8.2017 klo 09:00
Maaherrankatu 12, Kuopio
Kaupunginkirjaston aulan valokuvanäyttely esittelee luovaa liikettä, koskettavia kohtaamisia ja vaikuttavaa valokuvausta.

Savotalon toimintakeskuksella kokoontui syksyn 2016 ajan luovan tanssin ja kehollisen ilmaisun ryhmä, jota ohjasi tanssipedagogi ja yhteisötaiteilija Eevi Tolvanen. Ryhmän toiminta oli jatkoa vuonna 2016 käynnistyneelle Kipinä! -hankkeelle. Kipinä-ryhmäläiset harjoittelivat uudenlaista, luovaa ja spontaania tapaa liikkua, itseilmaisua sekä toisten sanatonta kohtaamista kunnioittaen ja kuunnellen. Tolvasen ohjauksessa ryhmäläiset avautuivat askel kerrallaan kertomaan kehonkielellään omaa tarinaansa, jokainen omista lähtökohdistaan ja itselle ominaisimmilla tavoillaan.

Osallistuimme sosionomiopiskelijoina ryhmän toimintaan, jolloin saimme ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia oman kokemuksen kautta tuntemaan ja käyttämään uutta toimintamuotoa ja ohjausmenetelmää - luovaa tanssia ja kehollista ilmaisua. Samalla kuvasimme Kipinä-ryhmän tuokioita taltioiden sykähdyttäviä hetkiä ryhmän toiminnasta ja kehityksestä. Ryhmän kehityskaaresta ja tanssijoiden henkilökuvista syntyi valokuvanäyttely “Kipinä minussa”, joka on esillä Kuopion kaupunginkirjastolla 14. - 26.8.2017.

Lämpimästi tervetuloa näyttelyyn!

Sosionomiopiskelijat Kaie Hyvönen, Annamari Paussoi ja Pauliina Rautiainen

Kuopio juhlii!

Perjantaina 25.8. vietetään Taiteiden yötä. Juhlat jatkuvat koko viikonlopun; lauantaina 26.8. ja sunnuntaina 27.8. kaupunki täyttyy erilaisista kulttuuri-, taide-, liikunta- ja luontotapahtumista.

Jo vakiintuneita kokonaisuuden osia ovat muun muassa SATOA Kuopio Food Festival, Elonkorjuutori, Olonkorjuutori sekä paikalliset taidelaitokset.

SATOA Kuopio Food Festival on ylpeästi pohjoissavolainen ruokafestivaali, jossa esille nousevat pohjoissavolaiset ravintolat ja paikalliset raaka-aineet. Elonkorjuutorilla on esillä satokauden antimia ja Olonkorjuutorilla terveyttä ja hyvinvointia edistävät järjestöt esittelevät toimintaansa.

Vakiintuneiden järjestäjien lisäksi yksittäiset kuopiolaiset ovat innostuneet järjestämään omintakeista ohjelmaa. Myös kaupungin eri tahojen kanssa organisoitu kansalaisia aktivoiva toiminta näyttäytyy mielenkiintoisina ja laadukkaina tapahtumina.

Kokonaisuudessa on noin kahdeksankymmentä yksittäistä tapahtumaa. Pääosa niistä keskittyy Kuopion keskusta-alueelle, mutta tapahtumia on myös Karttulassa, Vehmersalmella, Nilsiässä ja Juankoskella.

Minna Canthin vanhassa kotitalossa Kanttilassa (Minna Canthin katu 22) toimii elokuun ajan popup-infopiste. Siellä jaetaan tietoa ja tuotantoapua. Kulttuuri- ja taidealan tuotantoon erikoistunut yritys Anya Productions on tarjonnut tapahtuman järjestämisestä kiinnostuneille sparrausta, jonka avulla tuotantoja on saatu käyntiin. Innostuneiden on edelleen mahdollista hypätä mukaan. Hyviä ideoita pystytään toteuttamaan nopeallakin aikataululla rikastuttamaan Kuopio Juhlii -kokonaisuutta. Tapahtumajärjestäjäksi voi ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Tuotantoneuvoa voi tulla pyytämään Kanttilan info-pisteeltä päivitäin klo 12-18. Varmimmin olemme paikalla varsinaisissa tuotantosparraustilaisuuksissa, joihin voi ilmoittautua Kuopio Juhlii Facebook -sivuilla tai osoitteessa www.anyapro.fi.

Neuvoja ja lisätietoja tuottaja Matias Murole 0442412170 / info@kuopiojuhlii.com

Ilmoittautuminen

  • Lisää tapahtuman tiedot

  • Lisää yhteystiedot

  • Tapahtuma-aikana toimii eri yhteyshenkilö

  • Tapahtumajärjestäjä on tapahtumansa vastuullinen tuottaja ja huolehtii itse tapahtuman järjestelyistä, turvallisuudesta sekä tarvittavien lupien ja ilmoitusten hoitamisesta. Parhaan tapahtuman järjestät ottamalla osallistujat, naapuruston ja kaupungin huomioon. Tapahtumajärjestämiseen liittyvät yksityiskohdat, mahdollisesti tarvittavat luvat ja ilmoitukset löydät täältä.