Kirjailijavieras Rosebudin toriteltassa

26.8.2017 klo 12:00
Kuopion tori
Haastattelussa Gösta Sundqvistin elämänkerran kirjoittanut Timo Kalevi Forss. Oheisohjelmaa Leevi and the Leavingsin hengessä!

Elämänkerturi Timo Kalevi Forssia haastattelee filosofi Niko Noponen. Lisäksi Voimisteluseura Hämy hämmästyttää ja Jarkko Kumpulainen  Ensemble yllättää omilla Leevi-tulkinnoillaan!

"Ensimmäinen kokonaisvaltainen esitys Suomirockin suurmiehestä, Leevi  and the Leavingsin nerokkaasta Gösta Sundqvistista (1957–2003) Leevi and the Leavings -yhtyeen nokkamies Gösta Sundqvistin  (1957-2003) elämäkerta Gösta Sundqvist - Leevi and the Leavingsin  dynamo on puuttuva teos suomalaisen populaarikulttuurin kaanonissa.  Sundqvist oli värikäs persoona ja Suomi-rockin suurmies. Monista hänen  tekemistään lauluista kuten ”Teuvo, maanteiden kuningas”,  ”Pohjois-Karjala” ja ”Mitä kuuluu Marja-Leena?” on tullut klassikkoja,  joissa suomalainen arkitodellisuus jäsentyy omaperäiseksi lempeän  humoristiseksi kokonaisuudeksi. Sundqvistin teksteissä oli myös  syvempi pohjavire, jossa nousivat esiin yhteiskunnalliset teemat kuten  heikomman puolella oleminen, ympäristönsuojelu ja ihmisoikeudet."

Kuopio juhlii!

Perjantaina 25.8. vietetään Taiteiden yötä. Juhlat jatkuvat koko viikonlopun; lauantaina 26.8. ja sunnuntaina 27.8. kaupunki täyttyy erilaisista kulttuuri-, taide-, liikunta- ja luontotapahtumista.

Jo vakiintuneita kokonaisuuden osia ovat muun muassa SATOA Kuopio Food Festival, Elonkorjuutori, Olonkorjuutori sekä paikalliset taidelaitokset.

SATOA Kuopio Food Festival on ylpeästi pohjoissavolainen ruokafestivaali, jossa esille nousevat pohjoissavolaiset ravintolat ja paikalliset raaka-aineet. Elonkorjuutorilla on esillä satokauden antimia ja Olonkorjuutorilla terveyttä ja hyvinvointia edistävät järjestöt esittelevät toimintaansa.

Vakiintuneiden järjestäjien lisäksi yksittäiset kuopiolaiset ovat innostuneet järjestämään omintakeista ohjelmaa. Myös kaupungin eri tahojen kanssa organisoitu kansalaisia aktivoiva toiminta näyttäytyy mielenkiintoisina ja laadukkaina tapahtumina.

Kokonaisuudessa on noin kahdeksankymmentä yksittäistä tapahtumaa. Pääosa niistä keskittyy Kuopion keskusta-alueelle, mutta tapahtumia on myös Karttulassa, Vehmersalmella, Nilsiässä ja Juankoskella.

Minna Canthin vanhassa kotitalossa Kanttilassa (Minna Canthin katu 22) toimii elokuun ajan popup-infopiste. Siellä jaetaan tietoa ja tuotantoapua. Kulttuuri- ja taidealan tuotantoon erikoistunut yritys Anya Productions on tarjonnut tapahtuman järjestämisestä kiinnostuneille sparrausta, jonka avulla tuotantoja on saatu käyntiin. Innostuneiden on edelleen mahdollista hypätä mukaan. Hyviä ideoita pystytään toteuttamaan nopeallakin aikataululla rikastuttamaan Kuopio Juhlii -kokonaisuutta. Tapahtumajärjestäjäksi voi ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Tuotantoneuvoa voi tulla pyytämään Kanttilan info-pisteeltä päivitäin klo 12-18. Varmimmin olemme paikalla varsinaisissa tuotantosparraustilaisuuksissa, joihin voi ilmoittautua Kuopio Juhlii Facebook -sivuilla tai osoitteessa www.anyapro.fi.

Neuvoja ja lisätietoja tuottaja Matias Murole 0442412170 / info@kuopiojuhlii.com

Ilmoittautuminen

  • Lisää tapahtuman tiedot

  • Lisää yhteystiedot

  • Tapahtuma-aikana toimii eri yhteyshenkilö

  • Tapahtumajärjestäjä on tapahtumansa vastuullinen tuottaja ja huolehtii itse tapahtuman järjestelyistä, turvallisuudesta sekä tarvittavien lupien ja ilmoitusten hoitamisesta. Parhaan tapahtuman järjestät ottamalla osallistujat, naapuruston ja kaupungin huomioon. Tapahtumajärjestämiseen liittyvät yksityiskohdat, mahdollisesti tarvittavat luvat ja ilmoitukset löydät täältä.