Minnan henkiin herääminen Kuopion torilla

26.8.2017 klo 13:00
Kuopion tori
Minna Canth herää eloon valtavana Paula Vilmin suunnittelemana teatterinukkena. 

Minna herää, haistelee, katselee tarkkailee, tutkailee, koskettaa. Kutsuu luokseen. Silmät säteilevät, monimetriset hameen helmat väreilevät - Minna on elossa! She's alive! Tule katsomaan ja kokemaan tämä valtaisa ihme, kun Minna herää - suurempana kuin koskaan!

Minna Canth -näköishahmo herää eloon Kuopion torilla lauantaina 26.8. valtavana teatterinukkena. Hahmon on suunnitellut Paula Vilmi, joka myös ohjaa elollistumistapahtuman torilla. Elollistamisen ydinjoukon muodostavat nukenrakennustyöpajoja järjestäneiden yhteistyökumppaneiden kautta kutsutut ihmiset, jotka ovat osallistuneet hahmon valmistamiseen eri puolilla Pohjois-Savoa vuoden 2017 aikana. Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa ja Taiteen edistämiskeskuksen #taideliikuttaa -teemavuotta.

Yhteistyökumppanit: Kuopion kulttuurihistoriallinen museo, Kuopion kaupunki, Riistaveden toimijat, Suonenjoen kaupunki, Suomen Nuorisoseurat ry / Pohjois-Savo, Tukeva-työvalmennussäätiö, Keiteleen kaupunki, Siilinjärven kunta.(Nukkeluonnos: Paula Vilmi. Kuvalähde: Kuopion kulttuurihistoriallinen museo, kuvaaja Victor Barsokevitsch.

Kuopio juhlii!

Perjantaina 25.8. vietetään Taiteiden yötä. Juhlat jatkuvat koko viikonlopun; lauantaina 26.8. ja sunnuntaina 27.8. kaupunki täyttyy erilaisista kulttuuri-, taide-, liikunta- ja luontotapahtumista.

Jo vakiintuneita kokonaisuuden osia ovat muun muassa SATOA Kuopio Food Festival, Elonkorjuutori, Olonkorjuutori sekä paikalliset taidelaitokset.

SATOA Kuopio Food Festival on ylpeästi pohjoissavolainen ruokafestivaali, jossa esille nousevat pohjoissavolaiset ravintolat ja paikalliset raaka-aineet. Elonkorjuutorilla on esillä satokauden antimia ja Olonkorjuutorilla terveyttä ja hyvinvointia edistävät järjestöt esittelevät toimintaansa.

Vakiintuneiden järjestäjien lisäksi yksittäiset kuopiolaiset ovat innostuneet järjestämään omintakeista ohjelmaa. Myös kaupungin eri tahojen kanssa organisoitu kansalaisia aktivoiva toiminta näyttäytyy mielenkiintoisina ja laadukkaina tapahtumina.

Kokonaisuudessa on noin kahdeksankymmentä yksittäistä tapahtumaa. Pääosa niistä keskittyy Kuopion keskusta-alueelle, mutta tapahtumia on myös Karttulassa, Vehmersalmella, Nilsiässä ja Juankoskella.

Minna Canthin vanhassa kotitalossa Kanttilassa (Minna Canthin katu 22) toimii elokuun ajan popup-infopiste. Siellä jaetaan tietoa ja tuotantoapua. Kulttuuri- ja taidealan tuotantoon erikoistunut yritys Anya Productions on tarjonnut tapahtuman järjestämisestä kiinnostuneille sparrausta, jonka avulla tuotantoja on saatu käyntiin. Innostuneiden on edelleen mahdollista hypätä mukaan. Hyviä ideoita pystytään toteuttamaan nopeallakin aikataululla rikastuttamaan Kuopio Juhlii -kokonaisuutta. Tapahtumajärjestäjäksi voi ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Tuotantoneuvoa voi tulla pyytämään Kanttilan info-pisteeltä päivitäin klo 12-18. Varmimmin olemme paikalla varsinaisissa tuotantosparraustilaisuuksissa, joihin voi ilmoittautua Kuopio Juhlii Facebook -sivuilla tai osoitteessa www.anyapro.fi.

Neuvoja ja lisätietoja tuottaja Matias Murole 0442412170 / info@kuopiojuhlii.com

Ilmoittautuminen

  • Lisää tapahtuman tiedot

  • Lisää yhteystiedot

  • Tapahtuma-aikana toimii eri yhteyshenkilö

  • Tapahtumajärjestäjä on tapahtumansa vastuullinen tuottaja ja huolehtii itse tapahtuman järjestelyistä, turvallisuudesta sekä tarvittavien lupien ja ilmoitusten hoitamisesta. Parhaan tapahtuman järjestät ottamalla osallistujat, naapuruston ja kaupungin huomioon. Tapahtumajärjestämiseen liittyvät yksityiskohdat, mahdollisesti tarvittavat luvat ja ilmoitukset löydät täältä.