Oi maamme! & Flooran päivät

25.8.2017 klo 12:00
Kauppakatu 35, Kuopio
Vapaa pääsy Kuopion taidemuseon näyttelyihin!

Oi maamme! -näyttely haastaa pohtimaan suhdetta 100-vuotiaaseen Suomeen. Sen ytimen muodostavat lyhytelokuvat, jotka kommentoivat suomalaisuuden myyttiä, mennyttä ja nykyisyyttä. Lyhytelokuvat pohjautuvat Ylen nostalgisiin vanhoihin filmeihin, joista taiteilijat Mika Taanila, Sami van Ingen ja Timo Wright sekä taiteilijaryhmä Tehonrakentajat ovat tehneet uusia teoksia. Samaan materiaalin ovat tarttuneet myös kansalaiset ympäri maan ja lopputuloksena on moniääninen kuva Suomesta ja suomalaisista.

Kuopion taidemuseossa nähdään kukkaloistoa museon omista kokoelmista. Flooran päivät on näyttely, jossa värikkäät kukka-asetelmat, kimput ja niittykasvit hehkuvat runsaina ja monimuotoisina. Esillä on nelisenkymmentä teosta suomalaisilta taiteilijoilta eri vuosikymmeniltä. Erityisen huomion näyttelyssä saavat kuopiolaisen Johan Fredrik Tuhkasen (1862-1944) kukkamaalaukset 1920- ja -30-luvuilta. Hän maalasi kotiympäristönsä kasveja;  krasseja ja voikukkia pihamaalla,  kukka-asetelmia ja kaktuksia ikkunalaudalla. Ruusut, liljat ja orvokit ovat olleet kestosuosikkeja myös tämän päivän taiteilijoiden kukkakuvastossa,  josta esimerkkinä näyttelyssä  on mm.  Anna Kaarina Nenosen ja Johanna Koistisen teoksia. Perinteisten tekniikoiden ohella nähdään myös Kirsi Pitkäsen ja Kristiina Korpelan kukka-aiheisia videoita.

Kuopio juhlii!

Perjantaina 25.8. vietetään Taiteiden yötä. Juhlat jatkuvat koko viikonlopun; lauantaina 26.8. ja sunnuntaina 27.8. kaupunki täyttyy erilaisista kulttuuri-, taide-, liikunta- ja luontotapahtumista.

Jo vakiintuneita kokonaisuuden osia ovat muun muassa SATOA Kuopio Food Festival, Elonkorjuutori, Olonkorjuutori sekä paikalliset taidelaitokset.

SATOA Kuopio Food Festival on ylpeästi pohjoissavolainen ruokafestivaali, jossa esille nousevat pohjoissavolaiset ravintolat ja paikalliset raaka-aineet. Elonkorjuutorilla on esillä satokauden antimia ja Olonkorjuutorilla terveyttä ja hyvinvointia edistävät järjestöt esittelevät toimintaansa.

Vakiintuneiden järjestäjien lisäksi yksittäiset kuopiolaiset ovat innostuneet järjestämään omintakeista ohjelmaa. Myös kaupungin eri tahojen kanssa organisoitu kansalaisia aktivoiva toiminta näyttäytyy mielenkiintoisina ja laadukkaina tapahtumina.

Kokonaisuudessa on noin kahdeksankymmentä yksittäistä tapahtumaa. Pääosa niistä keskittyy Kuopion keskusta-alueelle, mutta tapahtumia on myös Karttulassa, Vehmersalmella, Nilsiässä ja Juankoskella.

Minna Canthin vanhassa kotitalossa Kanttilassa (Minna Canthin katu 22) toimii elokuun ajan popup-infopiste. Siellä jaetaan tietoa ja tuotantoapua. Kulttuuri- ja taidealan tuotantoon erikoistunut yritys Anya Productions on tarjonnut tapahtuman järjestämisestä kiinnostuneille sparrausta, jonka avulla tuotantoja on saatu käyntiin. Innostuneiden on edelleen mahdollista hypätä mukaan. Hyviä ideoita pystytään toteuttamaan nopeallakin aikataululla rikastuttamaan Kuopio Juhlii -kokonaisuutta. Tapahtumajärjestäjäksi voi ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Tuotantoneuvoa voi tulla pyytämään Kanttilan info-pisteeltä päivitäin klo 12-18. Varmimmin olemme paikalla varsinaisissa tuotantosparraustilaisuuksissa, joihin voi ilmoittautua Kuopio Juhlii Facebook -sivuilla tai osoitteessa www.anyapro.fi.

Neuvoja ja lisätietoja tuottaja Matias Murole 0442412170 / info@kuopiojuhlii.com

Ilmoittautuminen

  • Lisää tapahtuman tiedot

  • Lisää yhteystiedot

  • Tapahtuma-aikana toimii eri yhteyshenkilö

  • Tapahtumajärjestäjä on tapahtumansa vastuullinen tuottaja ja huolehtii itse tapahtuman järjestelyistä, turvallisuudesta sekä tarvittavien lupien ja ilmoitusten hoitamisesta. Parhaan tapahtuman järjestät ottamalla osallistujat, naapuruston ja kaupungin huomioon. Tapahtumajärjestämiseen liittyvät yksityiskohdat, mahdollisesti tarvittavat luvat ja ilmoitukset löydät täältä.