Tahtipuikon taikaa I-III

25.8.2017 klo 19:00, 25.8.2017 klo 20:00, 25.8.2017 klo 21:00
Kuopionlahdenkatu 23, Kuopio
Musiikkikeskuksen konserttisalissa Kaupunginorkesterin minikonserteissa orkesteria johtavat Jorma Panulan kapellimestarikurssin osallistujat.

Konsertit päättävät 21.-25.8. järjestettävän professori Jorma Panulan kansainvälisen kapellimestarikurssin. Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisalissa järjestettäviin puolen tunnin konsertteihin on vapaa pääsy. Esityksiin ei tarvitse noutaa erillistä pääsylippua. Yleisöä pyydetään saapumaan ajoissa paikalle. Konsertit alkavat klo 19, 20 ja 21.

Kymmenen eri syntyperää ja eri kieltä puhuvaa kapellimestaria – yhdistävänä tekijänä musiikin kansainvälinen kieli. Partituurin merkinnät, jotka muuttuvat suuriksi linjoiksi, pehmeiksi kaariksi, napakoiksi iskuiksi – kapellimestarin, muusikoiden ja kuulijoiden yhteiseksi kieleksi.
Minikonserteissa orkesteria johtavat Jorma Panulan kapellimestarikurssin osanottajat ja orkesterin solisteiksi nousevat pianisti Lu Zhang sekä viulisti Rebecca Roozeman. Kussakin puolen tunnin konsertissa kuullaan eri teoksia. 

Illan kapellimestarit:

Kajsa Dahlbäck (Suomi)
Dimas Ruiz Santos (Espanja)
Gian Paolo Peloso (Italia)
Maria Itkonen (Suomi)
Ross Collins (Iso-Britannia)
Jason Bae (Etelä-Korea)
Deniz Oliveira Erdinc (Portugali)
Lu Zhang (Kiina)
Teemu Hämäläinen (Suomi)  

OHJELMA:
Klo 19 konsertti: W.A. Mozart: Sinfonia nro 41 "Jupiter" I osa  Dmitri Šostakovitš: Pianokonsertto nro 2 II ja III osat Johannes Brahms: Sinfonia nro 3 I osa  
Klo 20 konsertti: Johannes Brahms: Haydn-variaatiot op. 56 a Camille Saint-Saëns: Johdanto ja Rondo Capriccioso Jean Sibelius: Sinfonia nro 3 I osa      
Klo 21 konsertti: Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 7 I osa   Johannes Brahms: Sinfonia nro 3 I osa    Jean Sibelius: Sinfonia nro 2 IV osa

Kuopio juhlii!

Perjantaina 25.8. vietetään Taiteiden yötä. Juhlat jatkuvat koko viikonlopun; lauantaina 26.8. ja sunnuntaina 27.8. kaupunki täyttyy erilaisista kulttuuri-, taide-, liikunta- ja luontotapahtumista.

Jo vakiintuneita kokonaisuuden osia ovat muun muassa SATOA Kuopio Food Festival, Elonkorjuutori, Olonkorjuutori sekä paikalliset taidelaitokset.

SATOA Kuopio Food Festival on ylpeästi pohjoissavolainen ruokafestivaali, jossa esille nousevat pohjoissavolaiset ravintolat ja paikalliset raaka-aineet. Elonkorjuutorilla on esillä satokauden antimia ja Olonkorjuutorilla terveyttä ja hyvinvointia edistävät järjestöt esittelevät toimintaansa.

Vakiintuneiden järjestäjien lisäksi yksittäiset kuopiolaiset ovat innostuneet järjestämään omintakeista ohjelmaa. Myös kaupungin eri tahojen kanssa organisoitu kansalaisia aktivoiva toiminta näyttäytyy mielenkiintoisina ja laadukkaina tapahtumina.

Kokonaisuudessa on noin kahdeksankymmentä yksittäistä tapahtumaa. Pääosa niistä keskittyy Kuopion keskusta-alueelle, mutta tapahtumia on myös Karttulassa, Vehmersalmella, Nilsiässä ja Juankoskella.

Minna Canthin vanhassa kotitalossa Kanttilassa (Minna Canthin katu 22) toimii elokuun ajan popup-infopiste. Siellä jaetaan tietoa ja tuotantoapua. Kulttuuri- ja taidealan tuotantoon erikoistunut yritys Anya Productions on tarjonnut tapahtuman järjestämisestä kiinnostuneille sparrausta, jonka avulla tuotantoja on saatu käyntiin. Innostuneiden on edelleen mahdollista hypätä mukaan. Hyviä ideoita pystytään toteuttamaan nopeallakin aikataululla rikastuttamaan Kuopio Juhlii -kokonaisuutta. Tapahtumajärjestäjäksi voi ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Tuotantoneuvoa voi tulla pyytämään Kanttilan info-pisteeltä päivitäin klo 12-18. Varmimmin olemme paikalla varsinaisissa tuotantosparraustilaisuuksissa, joihin voi ilmoittautua Kuopio Juhlii Facebook -sivuilla tai osoitteessa www.anyapro.fi.

Neuvoja ja lisätietoja tuottaja Matias Murole 0442412170 / info@kuopiojuhlii.com

Ilmoittautuminen

  • Lisää tapahtuman tiedot

  • Lisää yhteystiedot

  • Tapahtuma-aikana toimii eri yhteyshenkilö

  • Tapahtumajärjestäjä on tapahtumansa vastuullinen tuottaja ja huolehtii itse tapahtuman järjestelyistä, turvallisuudesta sekä tarvittavien lupien ja ilmoitusten hoitamisesta. Parhaan tapahtuman järjestät ottamalla osallistujat, naapuruston ja kaupungin huomioon. Tapahtumajärjestämiseen liittyvät yksityiskohdat, mahdollisesti tarvittavat luvat ja ilmoitukset löydät täältä.