The Room

25.8.2017 klo 22:00
Kuninkaankatu 14, Kuopio
VB-valokuvakeskuksen sisäpihalla esitetään ulkoilmaelokuva. Sateen sattuessa siirrytään Kuvakukkoon. Vapaa pääsy.

THE ROOM Yhdysvallat 2003 | 99 min | K-18
Ohjaus: Tommy Wiseau Pääosissa: Tommy Wiseau, Juliette Daniele, Greg Sestero, Philip Haldiman, Carolyn Minnott, Robyn Paris, Mike Holmes

Elokuvaa esittelevä teksti on lainattu Cinemare-festivaalin (Joensuu) nettisivuilta:

Tommy Wiseaun magnum opus The Room (2003) on muodostunut yhdeksi 2000-luvun populaarikulttuurin merkkiteoksista, jolle on irvailtu jopa Simpsoneissa asti. Elokuvan ohjaaja ja pääosan esittäjä Wiseau on kruunattu tämän teoksen ansiosta eräänlaiseksi uuden vuosituhannen Ed Woodiksi. 

The Roomin juoni rakentuu kolmiodraaman ympärille. Päähenkilö Johnnyn morsian Lisa on kyllästynyt elämäänsä miehensä rinnalla. On siis astuttava tuumasta toimeen ja vieteltävä Johnnyn paras kaveri Mark. Elokuva on sukellus ihmiselämän draaman hurjemmalle ja intohimoisemmalle puolelle. Mutta The Roomissa on kysymys tietenkin kaikesta muusta kuin juonesta tai mistään mistä uskaltaisi käyttää sanaa draama tai ihmiselämä. Sen rinnalla Kauniit ja rohkeat vaikuttaa mestariteokselta. 

The Room on kuin roskalava, jonne on heitetty mutaation läpikäyneitä irvokkaita rakkauden hedelmiä. 

Millaisista "hedelmistä" elokuva sitten koostuu. Tässä muutama esimerkki: 
- päähenkilö Johnnyn kyvystä toistaa pelkästään "oh hi"-sanaparia kaikille 
- taloon sisään ja ulos marssivista sivuhenkilöistä 
- loppumattomista lusikoista 
- oudosta Dennysta 
- siitä kuinka ns. male bondingin sidosainetta on jenkkifutiksen heittely 
- kammottavan siirappisista ja ylipitkistä seksikohtauksista 
- kerrostalon kattotasanteesta 
- surrealistisesta rintasyövästä 

Ja niin edelleen. 

Elokuva vilisee hokemiksi muodostuneita lausahduksia, joita Johnny päästää suustaan. Kaikkein klassisimpana kenties tuskaisesti huudettava "You're tearing me apart Lisa!" tai täysin odottamattomasti lipsahtava kysymys Markille: "Anyway how´s your sexlife?". 

Toiset jättävät tuleville sukupolville ydinjätettä, Tommy Wiseau The Roominsa. Kummasta lienee enemmän harmia? Vain tulevaisuus voi sen meille näyttää. 

Kannattaa tutustua myös elokuvan katsomisoppaaseen ja ottaa näytökseen taskut täyteen muovilusikoita:  http://www.avclub.com/article/a-viewers-guide-to-t...

Liput: VAPAA PÄÄSY! HUOM! Esitys järjestetään VB-valokuvakeskuksen sisäpihalla. Säävaraus. Mikäli sade, tulva, kuivuus, heinäsirkat tai vastaavat luonnonilmiöt iskevät, siirretään esitys Kuvakukkoon.

Kuopio juhlii!

Perjantaina 25.8. vietetään Taiteiden yötä. Juhlat jatkuvat koko viikonlopun; lauantaina 26.8. ja sunnuntaina 27.8. kaupunki täyttyy erilaisista kulttuuri-, taide-, liikunta- ja luontotapahtumista.

Jo vakiintuneita kokonaisuuden osia ovat muun muassa SATOA Kuopio Food Festival, Elonkorjuutori, Olonkorjuutori sekä paikalliset taidelaitokset.

SATOA Kuopio Food Festival on ylpeästi pohjoissavolainen ruokafestivaali, jossa esille nousevat pohjoissavolaiset ravintolat ja paikalliset raaka-aineet. Elonkorjuutorilla on esillä satokauden antimia ja Olonkorjuutorilla terveyttä ja hyvinvointia edistävät järjestöt esittelevät toimintaansa.

Vakiintuneiden järjestäjien lisäksi yksittäiset kuopiolaiset ovat innostuneet järjestämään omintakeista ohjelmaa. Myös kaupungin eri tahojen kanssa organisoitu kansalaisia aktivoiva toiminta näyttäytyy mielenkiintoisina ja laadukkaina tapahtumina.

Kokonaisuudessa on noin kahdeksankymmentä yksittäistä tapahtumaa. Pääosa niistä keskittyy Kuopion keskusta-alueelle, mutta tapahtumia on myös Karttulassa, Vehmersalmella, Nilsiässä ja Juankoskella.

Minna Canthin vanhassa kotitalossa Kanttilassa (Minna Canthin katu 22) toimii elokuun ajan popup-infopiste. Siellä jaetaan tietoa ja tuotantoapua. Kulttuuri- ja taidealan tuotantoon erikoistunut yritys Anya Productions on tarjonnut tapahtuman järjestämisestä kiinnostuneille sparrausta, jonka avulla tuotantoja on saatu käyntiin. Innostuneiden on edelleen mahdollista hypätä mukaan. Hyviä ideoita pystytään toteuttamaan nopeallakin aikataululla rikastuttamaan Kuopio Juhlii -kokonaisuutta. Tapahtumajärjestäjäksi voi ilmoittautua alla olevalla lomakkeella. Tuotantoneuvoa voi tulla pyytämään Kanttilan info-pisteeltä päivitäin klo 12-18. Varmimmin olemme paikalla varsinaisissa tuotantosparraustilaisuuksissa, joihin voi ilmoittautua Kuopio Juhlii Facebook -sivuilla tai osoitteessa www.anyapro.fi.

Neuvoja ja lisätietoja tuottaja Matias Murole 0442412170 / info@kuopiojuhlii.com

Ilmoittautuminen

  • Lisää tapahtuman tiedot

  • Lisää yhteystiedot

  • Tapahtuma-aikana toimii eri yhteyshenkilö

  • Tapahtumajärjestäjä on tapahtumansa vastuullinen tuottaja ja huolehtii itse tapahtuman järjestelyistä, turvallisuudesta sekä tarvittavien lupien ja ilmoitusten hoitamisesta. Parhaan tapahtuman järjestät ottamalla osallistujat, naapuruston ja kaupungin huomioon. Tapahtumajärjestämiseen liittyvät yksityiskohdat, mahdollisesti tarvittavat luvat ja ilmoitukset löydät täältä.