Linnanpelto goes 100v.

Linnanpelto goes 100v.
(tilanne 27.7.2020)
pe 28.8. klo 18.00 (ensi-ilta) LOPPUUNVARATTU
la 29.8. klo 17.00 LOPPUUNVARATTU
su 30.8. klo 15.00 LOPPUUNVARATTU
pe 4.9. klo 18.00 LOPPUUNVARATTU
la 5.9. klo 17.00 LOPPUUNVARATTU
su 6.9. klo 15.00 LOPPUUNVARATTU

Mistä salaperäiset kirjeet ovat löytyneet? Miksi Maija karkasi Muuruvedeltä Linnanpellolle? Kuka sytyttikään huussin palamaan? Mikä on Eino-Mirjami? Mistä kolmen tähden ravintola on saanut nimensä? Mikä harvinaisuus löytyikään Kuopion sokeainkoulusta?

Linnanpelto goes 100v. -yhteisöteatteriproduktio valottaa Linnanpellon korttelin 100-vuotista historiaa vaellusdraaman keinoin. Produktioon osallistuvat linnanpeltolaiset ovat selvittäneet oman talonsa historian ja siihen liittyviä tarinoita. Nyt nämä ja lähdekirjallisuudesta löytyneet tarinat tuodaan talojen pihoille ja sokeainkoulun alueelle linnanpeltolaisten asukkaiden näyttelemänä.
Linnanpelto goes 100v. -produktio on ylistyslaulu vanhalle puutalomiljöölle, sen värikkäälle historialle ja yhteisöllisyydelle. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan asuinalueeseemme!

Käsikirjoitus ja ohjaus: Tiina Naumanen
Näyttelijät: Heli Konola, Hertta Ijäs, Kaarna Kontulainen, Aino Hyttinen, Tero Flink, Suvi Koivisto, Hanne Lyytinen, Anneli Pasanen ja Anja Lappi.
Puvustus ja tarpeisto: Pirkko Pekkala
Tuotanto: Työryhmä
Kesto: n. 1h 15min.

Näytökset:

Näytöksiin on vapaa pääsy, mutta ennakkoilmoittautuminen on välttämätöntä. Ilmoittautuminen osoitteeseen linnanpelto100@gmail.com. Maksimiosallistujamäärä 35 hlöä/näytös. Ei säävarausta.

Vaellusdraama lähtee Vuorilinnan päiväkodin parkkipaikalta (Vuorelankatu 5-7) ja kiertää Linnanpellon pihoja ja sokeainkoulun aluetta. Reitti ei ole täysin esteetön ja matkalla on portaita. Kierroksen pituus on n. 1 km.

Teoksen valmistumista ovat tukeneet Kuopion Isänmaallinen Seura ja Kuopion kaupunki. Talojen historian selvittämisessä on ollut apuna Kuopion kulttuurihistoriallisen museon intendentti Pekka Kankkunen.

Vaellusdraama kulkee pihoilla ja laajoilla alueilla, joka mahdollistaa turvavälien pitämisen katsojien ja näyttelijöiden välillä. Tulethan terveenä näytöksiin!

Kuva: Kuopion kulttuurihistoriallinen museo.

Leave a Comment

Tietoa tapahtumasta
 • Alkaa pvm
  28.8.2020 18:00
 • Päättyy pvm
  6.8.2020 17:00
 • Tila
  Expired
 • Kategoria
 • Osoite
  Vuorelankatu 5, Kuopio