Omakuva -demoesitys 8.8. klo 20 ja 9.8. klo 14

Kaksi näyttelijää, yksi omakuva – Johanna Jauhiainen ja Anu Almagro maalaavat näyttämölle fyysisen teatterin keinoin näyttämöteoksen taidemaalari Ellen Thesleffin Omakuva-teoksesta ja taiteilijan elämästä. Omakuva yhdistelee fyysistä teatteria, historian tutkimusta, skenografiaa sekä musiikin ja valojen välistä vuoropuhelua.

Mitä oli olla taiteilija, kun moderni maailma syntyi? Entäpä mitä se on nyt? Miten taide elää läpi aikojen ja miten se vaikuttaa meihin juuri nyt? Mihin Thesleffin omakuva meitä tänä päivänä johdattaa?

Osana Kuopio juhlii -tapahtumaa nähdään demoesitys ensi vuonna valmistuvasta Omakuva-näyttämöteoksesta. Omakuva saa ensimmäisen kantaesitysjaksonsa Kuopiossa helmikuussa 2021 ja nähdään tämän jälkeen ainakin myös Turussa ja Oulussa.

Ellen Thesleff (1869-1954) oli suomalainen taidegraafikko ja taidemaalari. Thesleff on Suomen ensimmäisiä ekspressionisteisteja ja symbolisteja sekä yksi merkittävimmistä pohjoismaalaisista maalareista. Hän oli edelläkävijä aikana, jolloin naistaiteilijoiden oli vaikeampaa saada tunnustusta, olivatpa heidän teoksensa kuinka korkeatasoisia hyvänsä. Thesleffin tapa maalata oli ja on huomiota herättävää, itsenäistä, itsepäistä ja vapaata. Thesleff oli lyhythiuksinen radikaali, joka teki mitä halusi ja eli taiteelleen.

// TYÖRYHMÄ //

Anu Almagro, näyttelijä

Johanna Jauhiainen, näyttelijä

Jaana Kurttila, skenografi

Pauli Lyytinen, muusikko

Hanna-Reetta Schreck, taide- ja kulttuurihistorioitsija

Janne Teivainen, valosuunnittelija

Asta Elijoki, tuottaja

// ESITYKSET //

La 8.8. klo 20.00

Su 9.8. klo 14.00

// PAIKKA //

Esityspaikka ja tarkemmat tiedot saavutettavuudesta ja saatavuudesta ilmoitetaan heinäkuun aikana demoesityksen Facebook-tapahtumassa: https://bit.ly/2ZqUif8

Varauduthan tilaisuuteen sään mukaisella varustuksella.

Demoesityksen arvioitu kesto on 45-60 minuuttia.

// TEOKSEEN ON VAPAA PÄÄSY ! //

Varaathan paikkasi teokseen etukäteen sähköpostitse, puhelimitse tai Facebook-tapahtuman kautta.

Lisätietoa teoksesta: www.hannareetta.fi/kategoriat/…

Omakuva Facebookissa: https://bit.ly/2ZqUif8

Omakuva Instagramissa: www.instagram.com/omakuva_/

Leave a Comment

Tietoa tapahtumasta
 • Alkaa pvm
  8.8.2020 20:00
 • Päättyy pvm
  9.8.2020 06:29
 • Tila
  Expired
 • Sijainti
 • Kategoria